Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Birbirinden olabildiğinde ırak olması müstelzim yangın merdiveni kapıları evetğmurlama sistemi bulunan ve yoksuz özelliğe göre bileğmeselekenlik gösterecektir.

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar uygun kapı kolu kabil olur.

Bu nedenle, satın ahiz hükümı vermeden önce yangın kapısı aksesuarlarının kalitesi dikkate kırmızıınmalıdır. Hassaten aksesuarların kalitesi, yangın kapkaloriın uzun vadedeki başarımını etkiler.

Yangın takkadak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi karınin yangın bapsı son radde ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolay ve hariçya gerçek açılmalıdır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çısoy tütünın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Binalarda belli başlı standartlarda belde alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile balaban binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Umumi amacı insanların binayı beis gıyaben bırakma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon Yangın Kapısı tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri bucak kızılır.

Yangın kapıları kullanma alanına için, rengine gereğince evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan benzer sınıflandırması dundaki gibidir

Hakikaten yangınlardan korunmak bâtınin yapı taşı olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı Yangın Merdiveni Kapısı panik bar kilit sistemidir. Bu tertibat yangın kapısı sebebiyle kapı yek bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Hassaten yine yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven baplarının en azca yarkaloriın yapı dışına açılmasını mecburi kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri de belirli kriterlere müsait olmak zorundadır. Farklı uygulayım özelliklerle nitelikli bir malzemeyle tasarım edilmesi müstelzim yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine isabetli olarak yapıldığı takdirde olması olası herhangi bir sıkıntı alınsında öncelikle yaşama emniyetliğinize kalıcı bir teminat oluşturacaktır.

Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak nitelikte olması azca önce bile bahsettiğimiz gibi panik halindeki insanoğluın kucakeride bir şey unutma veya birini tahlis ammaçlı sineeriye girme isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı bâtınin karınerideki güçlüların kurtarılması büsbütün meraklı ekiplere bırakılması gereken bir fiiltir.

Report this wiki page